Velkommen til yogakurs på Otium Spa

Myrthel inviterer til nye yogakurs på Gjøvik høsten 2019. Kursene starter første uka i september og går over 13 uker. Det er ikke kurs i skolens høstferie (uke 40). Det er også mulig å delta på kurs/ programmer med kortere varighet. I tillegg er det anledning til å melde seg på pågående kurs etter oppstart, forutsatt at det er ledig plass.

Sted: Otium Spa, Quality Hotel Strand Gjøvik, Strandgata 15, Gjøvik.

For info om priser, påmelding og betaling, gå til fanen «Påmelding». 

KundaliniYoga:

Mandager kl 19.30-20.45. 

På dette kurset vil vi gjøre ulike yogaprogrammer, og timen avsluttes med avspenning og meditasjon. KundaliniYoga kalles også for bevissthetens yoga, og vi har fokus på å gå inn i øvelser/ stillinger når kroppen er klar for det. Vi lytter mer til vårt indre enn å være opptatt av hvordan stillingene ser ut fra utsiden. Pusten brukes aktivt - den roer sinnet og den hjelper deg gjennom fysiske yogaøvelser.

Timene legges opp slik at både nybegynnere og de som har gjort yoga før kan delta. 

 

MediYoga ved stress og utbrenthet:

Tirsdager kl 11.00-12.15.

Dette kurset baserer seg på MediYoga ved stress og utbrenthet, samt Mindfulness. MediYoga, eller Medisinsk Yoga, ble utviklet i Sverige på 1990-tallet og har sitt utspring i den mange tusen år gamle yogaformen KundaliniYoga. Vi vil bruke ulike pusteteknikker, fysiske yogøvelser og meditasjoner i løpet av kurset. Det er også viktig med hvile mellom øvelsene og en lengre avspenning mot slutten av timen.

Timene tilpasses deltakerne, og det er ikke nødvendig å ha gjort yoga tidligere. Det er også mulig å gjøre øvelser sittende på stol.

Regelmessig yoga og meditasjon har dokumentert positiv effekt på hukommelse og konsentrasjon, i tillegg til på fysisk og psykisk helse. Høstens kursprogram ser slik ut:

Uke 36: Introduksjon til MediYoga ved stress og utbrenthet

Uke 37-43: Yoga for hjernen

Uke 44-49: Yoga for hjertet

Det er mulig å melde seg på de to 6-ukers programmene for seg, forutsatt at det er ledige plasser på kurset.

 

Introduksjon til Yogaterapi:

Torsdager kl 11.00-12.30, uke 36-38.

Yoga og Mindfulness benyttes mer og mer i forbindelse med ikke bare fysiske helseplager, men også ved ulike psykiske lidelser. I dette intro-kurset vil vi benytte øvelser fra Mindfulness og Mindful Yoga, som har vist seg å ha god effekt i forhold til ulike lidelser. Kurset passer også om du ikke har noen av disse plagene, men bare ønsker å delta på timene for å roe ned, lade batteriene/ få mer energi, eller om du ønsker å utvikle mer styrke eller smidighet.

Det kreves ingen forkunnskaper, og du er hjertelig velkommen akkurat slik du er. Det vil bli lagt vekt på at det skal være et «trygt rom».

Kursprogram:

Uke 36: Yoga i møte med angst og uro

Uke 37: Yoga i møte med depresjon 

Uke 38: Yoga i møte med traumer

 

Lørdags-Yoga & Spa

Lørdager kl 11.30-13.00.

Datoer: 21. sept., 2. nov., 28. des. 2019 og 4. jan. 2020.

Se mer info under fanen «Lørdags-Yoga & Spa».

 

Yoga er for alle

Yoga er enkle kroppsøvelser, som utføres rolig slik at pusten kan gå lett og fritt. Du trenger ikke være myk og smidig, eller i god form, for å ha utbytte av yoga. Utgangspunktet er din egen kropp akkurat slik den er. Yoga kan gjøre deg sterkere og mer smidig, og yoga kan gjøre deg lettere og gladere til sinns. Yoga kan også gi deg dyp avspenning og bidra til å gi slipp på spenninger som har satt seg.

Dette er timer som passer for de aller fleste. Du tar hensyn til din kropp og gjør øvelser ut fra der du er - du er selv ansvarlig for din helse. 

Undervisningen baseres på Kundalini Yoga og MediYoga ved stress og utbrenthet, Mindfulness samt yogaterapi.

Jeg tilbyr yogakurs for grupper. Kursopplegget tilpasses til din gruppe/forening/bedrift, og det kan avholdes på formiddag, ettermiddag/kveld eller en helg, hvis det passer bedre. Ta kontakt så ser vi på muligheten sammen.

Pris til grupper avtales i hvert enkelt tilfelle.