Velkommen til yogakurs på Otium Spa

Myrthel inviterer til nye yogakurs på Gjøvik høsten 2019. Kursene starter første uka i september og går over 13 uker. Det er ikke kurs i skolens høstferie (uke 40). 

Sted: Otium Spa, Quality Hotel Strand Gjøvik, Strandgata 15, Gjøvik.

For info om priser, påmelding og betaling, gå til fanen «Påmelding». 

Mindful Yoga:

Mandager kl 11.00-12.15.

I Mindful Yoga vil vi kombinere elementer fra Mindfulness meditasjon og mindful Hatha yoga. Timen vil starte med en pusteøvelse/guidet meditasjon, deretter vil du bli ledet gjennom et yogaprogram med fysiske yogaøvelser. Timen avsluttes med avspenning/guidet kroppsscanning.

Dette er et kurs som ikke krever noen forkunnskaper, og du er hjertelig velkommen akkurat slik du er. Det handler om å akseptere kroppen slik den er, og å jobbe innenfor sine egne grenser. Gjennom kurset vil du kunne utvikle styrke, balanse og fleksibilitet, i tillegg til at du kan oppnå mindre stress/ mer ro og harmoni i livet ditt.

KundaliniYoga:

Mandager kl 19.30-20.45. 

På dette kurset vil vi gjøre ulike yogaprogrammer, og timen avsluttes med avspenning og meditasjon. KundaliniYoga kalles også for bevissthetens yoga, og vi har fokus på å gå inn i øvelser/ stillinger når kroppen er klar for det. Vi lytter mer til vårt indre enn å være opptatt av hvordan stillingene ser ut fra utsiden. Pusten brukes aktivt - den roer sinnet og den hjelper deg gjennom fysiske yogaøvelser.

Timene legges opp slik at både nybegynnere og de som har gjort yoga før kan delta. 

MediYoga ved stress og utbrenthet:

Tirsdager kl 11.00-12.15.

Dette kurset baserer seg på MediYoga ved stress og utbrenthet, samt Mindfulness. MediYoga, eller Medisinsk Yoga, ble utviklet i Sverige på 1990-tallet og har sitt utspring i den mange tusen år gamle yogaformen KundaliniYoga. Vi vil bruke ulike pusteteknikker, fysiske yogøvelser og meditasjoner i løpet av kurset. Det er også viktig med hvile mellom øvelsene og en lengre avspenning mot slutten av timen.

Timene tilpasses deltakerne, og det er ikke nødvendig å ha gjort yoga tidligere. Det er også mulig å gjøre øvelser sittende på stol.

Yoga er for alle

Yoga er enkle kroppsøvelser, som utføres rolig slik at pusten kan gå lett og fritt. Du trenger ikke være myk og smidig, eller i god form, for å ha utbytte av yoga. Utgangspunktet er din egen kropp akkurat slik den er. Yoga kan gjøre deg sterkere og mer smidig, og yoga kan gjøre deg lettere og gladere til sinns. Yoga kan også gi deg dyp avspenning og bidra til å gi slipp på spenninger som har satt seg.

Dette er timer som passer for de aller fleste. Du tar hensyn til din kropp og gjør øvelser ut fra der du er - du er selv ansvarlig for din helse. 

Undervisningen baseres på Kundalini Yoga og MediYoga ved stress og utbrenthet, Mindfulness samt yogaterapi.

Yogakurs for grupper

Jeg tilbyr yogakurs for grupper. Kursopplegget tilpasses til din gruppe/forening/bedrift, og det kan avholdes på formiddag, ettermiddag/kveld eller en helg, hvis det passer bedre. Ta kontakt så ser vi på muligheten sammen.

Pris til grupper avtales i hvert enkelt tilfelle.

Individuelle timer/kurs

Hvis du ikke føler for å være med i en gruppe kan du få tilbud om et individuelt kurs. Se mer om dette under fanen «Yogaterapi».