Yogaterapi - Mindful Yoga

Torsdager kl 11.00-12.30 på Otium Spa, uke 41-44 og 45-48.

Velkommen til Yogaterapi - Mindful Yoga. På dette kurset vil vi se på hvordan vi kan bruke yoga & mindfulness i møte med ulike utfordringer som vi møter på i livet.  

Det har vist seg at rolig yoga og mindfulness har god effekt i forhold til stress og utbrenthet/ utmattelse, angst/ uro, depresjon/ nedstemthet, traumer, søvnvansker mm, i tillegg til ved fysiske plager/ smerter. Ingen forkunnskaper er påkrevd, og du er hjertelig velkommen akkurat slik du er.

Kursprogram:

Del 1, uke 41-44: Yoga i møte med angst og depresjon

Del 2, uke 45-48: Yoga i møte med stress og søvnvansker 

Du trenger ikke å ha disse spesifikke plagene for å ha utbytte av kurset - øvelsene vil være nyttige for alle. 

Du kan velge om du vil gå hele kurset, eller bare del 1 eller del 2. For info om priser, påmelding og betaling, gå til fanen «Påmelding». 

Introduksjon til Yogaterapi

Torsdager kl 11.00-12.30 på Otium Spa, uke 36-38:

Yoga og Mindfulness benyttes mer og mer i forbindelse med ikke bare fysiske helseplager, men også ved ulike psykiske lidelser. I dette intro-kurset vil vi benytte øvelser fra Mindfulness og Mindful Yoga, som har vist seg å ha god effekt i forhold til ulike lidelser. Kurset passer også om du ikke har noen av disse plagene, men bare ønsker å delta på timene for å roe ned, lade batteriene/ få mer energi, eller om du ønsker å utvikle mer styrke eller smidighet.

Det kreves ingen forkunnskaper, og du er hjertelig velkommen akkurat slik du er. Det vil bli lagt vekt på at det skal være et «trygt rom». 

Kursprogram:

Uke 36: Yoga i møte med angst og uro

Uke 37: Yoga i møte med depresjon 

Uke 38: Yoga i møte med traumer

For info om priser, påmelding og betaling, gå til fanen »Påmelding».

Yoga som terapi

I dette intervjuet forteller Maja Thune om Yoga som terapi:

https://youtu.be/nL1h7nk3QGY

Maja Thune har sammen med Gunnar Egeberg skrevet boken «Yoga som terapi».

I mine kurs tar jeg utgangspunkt i deres anbefalinger til fysiske yogaøvelser, i tillegg til Mindfulness-meditasjoner bl. a. basert på MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) utviklet av Jon Kabat-Zinn.

Yogaterapi - eget kurs?

Yogaterapi kan tilbys til grupper. 

I yogaterapi tilpasser vi yogaprogrammer i forhold til gruppens behov. Vi trenger eksempelvis ulik tilnærming hvis vi har utfordringer som skyldes senvirkning etter traumer, i forhold til utfordringer knyttet til søvn, stress, utbrenthet/ utmattelse, angst/ uro eller depresjon. For alle disse ulike utfordringene velges spesielt utvalgte pusteøvelser, fysiske yogaøvelser og meditasjoner/ mindfulness, som kan hjelpe dere til å få det bedre.