Mindful Yoga - Yogaterapi

Torsdager kl 11.00-12.30

Oppstart 16. jan., 9 ganger à 90 min., uke 3-13 (minus uke 8 og 9).

Yoga og Mindfulness benyttes mer og mer i forbindelse med ikke bare fysiske helseplager, men også ved ulike psykiske lidelser. I dette kurset vil vi benytte øvelser fra Mindfulness og Mindful Yoga, som har vist seg å ha god effekt i forhold til ulike lidelser. Kurset passer for deg som ønsker verktøy for å roe ned, lade batteriene/ få mer energi, eller om du ønsker å utvikle mer styrke eller smidighet.

Det kreves ingen forkunnskaper, og du er hjertelig velkommen akkurat slik du er. 

 

For info om priser, påmelding og betaling, gå til fanen »Påmelding».

Yoga som terapi

I dette intervjuet forteller Maja Thune om Yoga som terapi:

https://youtu.be/nL1h7nk3QGY

Maja Thune har sammen med Gunnar Egeberg skrevet boken «Yoga som terapi».

I mine kurs tar jeg utgangspunkt i deres anbefalinger til fysiske yogaøvelser, i tillegg til Mindfulness-meditasjoner bl. a. basert på MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) utviklet av Jon Kabat-Zinn.

Yogaterapi - eget kurs?

Yogaterapi kan tilbys til grupper. 

I yogaterapi tilpasser vi yogaprogrammer i forhold til gruppens behov. Vi trenger eksempelvis ulik tilnærming hvis vi har utfordringer som skyldes senvirkning etter traumer, i forhold til utfordringer knyttet til søvn, stress, utbrenthet/ utmattelse, angst/ uro eller depresjon. For alle disse ulike utfordringene velges spesielt utvalgte pusteøvelser, fysiske yogaøvelser og meditasjoner/ mindfulness, som kan hjelpe dere til å få det bedre.