Yoga på Otium Spa V. 2020

Velkommen til nye yogakurs på Gjøvik vinter/ vår 2020. Kursene starter i uke 3.

Sted: Otium Spa, Quality Hotel Strand Gjøvik, Strandgata 15, Gjøvik.

For info om priser, påmelding og betaling, gå til fanen «Påmelding». 

Kundalini Yoga

Mandager kl 19.30-20.45 - FULLT

Oppstart 13. jan., 13 ganger à 75 min., uke 3-18 (minus uke 9, 15 og 16). 

På dette kurset vil vi gjøre ulike yogaprogrammer, og timen avsluttes med avspenning og meditasjon. KundaliniYoga kalles også for bevissthetens yoga, og vi har fokus på å gå inn i øvelser/ stillinger når kroppen er klar for det. Vi lytter mer til vårt indre enn å være opptatt av hvordan stillingene ser ut fra utsiden. Pusten brukes aktivt - den roer sinnet og den hjelper deg gjennom fysiske yogaøvelser.

Timene legges opp slik at både nybegynnere og de som har gjort yoga før kan delta.

MediYoga ved stress og utbrenthet

Tirsdager kl 11.00-12.15 - NOEN FÅ LEDIGE PLASSER - meld deg på og betal for resterende ganger.

Oppstart 14. jan., 13 ganger à 75 min., uke 3-18 (minus uke 9, 15 og 16). 

Dette kurset baserer seg på MediYoga ved stress og utbrenthet, samt Mindfulness. MediYoga, eller Medisinsk Yoga, ble utviklet i Sverige på 1990-tallet og har sitt utspring i den mange tusen år gamle yogaformen KundaliniYoga. Vi vil bruke ulike pusteteknikker, fysiske yogøvelser og meditasjoner i løpet av kurset. Det er også viktig med hvile mellom øvelsene og en lengre avspenning mot slutten av timen.

Regelmessig yoga og meditasjon har dokumentert positiv effekt på hukommelse og konsentrasjon, i tillegg til på fysisk og psykisk helse.

Timene tilpasses deltakerne, og det er ikke nødvendig å ha gjort yoga tidligere. Det er også mulig å gjøre øvelser sittende på stol.

Yogaterapi

Torsdager kl 11.00-12.30 - Kurs kan settes opp på forespørsel 

Kurs i Yogaterapi/ Mindful Yoga kan om ønskelig settes opp på torsdag formiddag til en egen gruppe. Ta kontakt hvis dere er en forening el l som ønsker et eget kurs, tilpasset deres ønsker og behov. 

 Yoga og Mindfulness benyttes mer og mer i forbindelse med ikke bare fysiske helseplager, men også ved ulike psykiske lidelser. I dette kurset vil vi benytte øvelser fra Mindfulness og Mindful Yoga, som har vist seg å ha god effekt i forhold til ulike lidelser. Kurset passer for deg som ønsker verktøy for å roe ned, lade batteriene/ få mer energi, eller om du ønsker å utvikle mer styrke eller smidighet.

Lørdags-Yoga & Spa

 Lørdager kl 11.30-13.00:

* 04.01.20

* 15.02.20

* 02.05.20, utsatt til høsten 2020

Se mer info under fanen «Lørdags-Yoga & Spa».

Yoga er for alle

Yoga er enkle kroppsøvelser, som utføres rolig slik at pusten kan gå lett og fritt. Du trenger ikke være myk og smidig, eller i god form, for å ha utbytte av yoga. Utgangspunktet er din egen kropp akkurat slik den er. Yoga kan gjøre deg sterkere og mer smidig, og yoga kan gjøre deg lettere og gladere til sinns. Yoga kan også gi deg dyp avspenning og bidra til å gi slipp på spenninger som har satt seg.

Dette er timer som passer for de aller fleste. Du tar hensyn til din kropp og gjør øvelser ut fra der du er - du er selv ansvarlig for din helse. 

Undervisningen baseres på Kundalini Yoga og MediYoga ved stress og utbrenthet, Mindfulness samt Yogaterapi.