Yoga på Otium Spa H 2020

Foto: Nina Ingeborg Aunet

Myrthel inviterer til nye yogakurs på Gjøvik høsten 2020. Kursene starter i uke 36.

Sted: Otium Spa, Quality Hotel Strand Gjøvik, Strandgata 15, Gjøvik.

For info om priser, påmelding og betaling, gå til fanen «Påmelding». 

Ta med eget utstyr. Les om smitteverntiltak lenger ned/ under fanen"Korona-virus".

Kundalini Yoga

Mandager kl 19.45-21.00 - FULLT

Oppstart i uke 36, 12 ganger à 75 min. Det er ikke kurs i skolenes høstferie i uke 41.

På dette kurset vil vi gjøre ulike yogaprogrammer, og timen avsluttes med avspenning og meditasjon. KundaliniYoga kalles også for bevissthetens yoga, og vi har fokus på å gå inn i øvelser/ stillinger når kroppen er klar for det. Vi lytter mer til vårt indre enn å være opptatt av hvordan stillingene ser ut fra utsiden. Pusten brukes aktivt - den roer sinnet og den hjelper deg gjennom fysiske yogaøvelser.

Timene legges opp slik at både nybegynnere og de som har gjort yoga før kan delta.

MediYoga ved stress og utbrenthet

Tirsdager kl 11.00-12.15 - FULLT

Oppstart i uke 36, 12 ganger à 75 min. Det er ikke kurs i skolenes høstferie i uke 41.

Dette kurset baserer seg på MediYoga ved stress og utbrenthet, samt Mindfulness. MediYoga, eller Medisinsk Yoga, ble utviklet i Sverige på 1990-tallet og har sitt utspring i den mange tusen år gamle yogaformen KundaliniYoga. Vi vil bruke ulike pusteteknikker, fysiske yogøvelser og meditasjoner i løpet av kurset. Det er også viktig med hvile mellom øvelsene og en lengre avspenning mot slutten av timen.

Regelmessig yoga og meditasjon har dokumentert positiv effekt på hukommelse og konsentrasjon, i tillegg til på fysisk og psykisk helse.

Timene tilpasses deltakerne, og det er ikke nødvendig å ha gjort yoga tidligere. Det er også mulig å gjøre øvelser sittende på stol.

Lørdags-Yoga & Spa

Neste Lørdags-Yoga & Spa er ikke fastsatt. Se nærmere info under fanen "Lørdags-Yoga & Spa".

Smitteverntiltak

Jeg tar smittevern på alvor og følger retningslinjer gitt av Norsk Yogalærerforbund, hvor jeg er medlem. Dette innebærer bl a:
Antall deltakere begrenses i henhold til det myndighetene til enhver tid anbefaler som maks. antall i en gruppe, og antall begrenses ihht avstandskrav mellom de som er til stede i yogasalen. Det er p.t. krav om at man må holde minst 1 m avstand. Dette innebærer at færre deltakere får plass på kurs. Vanlige smittevernråd må følges. Vask hender før du kommer, og bruk antibac før og etter timen. Det er tillatt å bruke garderober, men det frarådes. Det er ikke tillatt å bruke felles utstyr. Det er krav om at gulv vaskes mellom hver gruppe, og kurs på mandag kveld starter derfor 15 min. senere enn tidligere kurs.

* TA MED EGET UTSTYR (yogamatte/ liggeunderlag, evt pute til å sitte på, teppe til avspenning). 

* ALLE MÅ HOLDE MINST 1 M AVSTAND (gjelder både i yogasalen og når du kommer og går inn/ ut av lokalet)

* HVIS DU ER SYK/ HAR SYMPTOMER PÅ LUFTVEISINFEKSJON: BLI HJEMME

Du kan lese mer om smitteverntiltak under fanen "Korona-virus". 

Yoga er for alle

Yoga er enkle kroppsøvelser, som utføres rolig slik at pusten kan gå lett og fritt. Du trenger ikke være myk og smidig, eller i god form, for å ha utbytte av yoga. Utgangspunktet er din egen kropp akkurat slik den er. Yoga kan gjøre deg sterkere og mer smidig, og yoga kan gjøre deg lettere og gladere til sinns. Yoga kan også gi deg dyp avspenning og bidra til å gi slipp på spenninger som har satt seg.

Dette er timer som passer for de aller fleste. Du tar hensyn til din kropp og gjør øvelser ut fra der du er - du er selv ansvarlig for din helse. 

Undervisningen baseres på Kundalini Yoga og MediYoga ved stress og utbrenthet, Mindfulness samt Yogaterapi.